Wonen

Huizenprijzen

Aangezien we misschien wel een van de meest langdurige, steile prijsstijgingen hebben meegemaakt, lijken de huizenprijzen, velen zich af te vragen, of dit zo zal blijven, en zo ja, voor hoe lang, en dan, wat! Aangezien vastgoedprijzen historisch gezien fluctueren, en het vaak een uitdaging is om trends nauwkeurig te voorspellen, en, zeker, er bestaat niet zoiets als een glazen bol, als het gaat om het maken van deze voorspellingen, is het verstandig om te proberen elke poging tot marketing te vermijden – tijd! Na meer dan 15 jaar als vastgoedverkoper in de staat New York, geloof en erken ik dat er in ieder geval vier mogelijke prijstrends en -mogelijkheden zijn. Met dat in gedachten zal dit artikel proberen om, in het kort, vier van deze, gerelateerd aan de woningmarkt, te overwegen, te onderzoeken, te herzien en te bespreken.

  1. Zal het blijven stijgen, in of in de buurt van het huidige tempo?: Ongetwijfeld zullen de vastgoedprijzen in de toekomst blijven stijgen, in dit tempo, voor een langere periode! Veel factoren veroorzaakten, enigszins een perfecte storm, gerelateerd aan wat we ongeveer een jaar hebben gezien! De emotionele spanningen en zorgen die voortkomen uit deze afschuwelijke pandemie, de wens om bepaalde veranderingen in levensstijl aan te brengen en de wens om te vermijden, uit te stellen en de lage hypotheekrentetarieven te bereiken, hebben bijgedragen, evenals, in bepaalde, populaire, geografische gebieden/regio’s, vraag en aanbod, problemen die een verkopersmarkt hebben gecreëerd en dit proces en de resultaten hebben versneld!
  2. Blijven stijgen, maar in een langzamer, meer geleidelijk tempo?: Zou de prijsstelling kunnen blijven stijgen, maar meer geleidelijk? Op een gegeven moment (en velen, geloof dat we al zijn begonnen, getuigend van enig bewijs), zullen veel potentiële, gekwalificeerde kopers ontmoedigd raken, en, als dit wordt gecombineerd met, meer huiseigenaren, die proberen geld te verdienen en te verkopen, het tempo, zal zeker vertragen!
  3. Zullen de prijzen afvlakken?: Hoe ver gaat de potentiële afkoeling van deze markt? Zullen we zien, prijzen, afvlakken, en voor een periode (aanpassingsperiode), prijzen stabieler en zelfs maken? Als de rente uiteindelijk zal stijgen, zoals het lijkt, waarschijnlijk in 2022, wat zal dat dan doen met de prijzen en de waargenomen kosten, want hogere tarieven betekenen hogere maandelijkse betalingen, enz.?
  4. Zullen de prijzen dalen, en zo ja, waarom en voor hoe lang?: Aangezien de prijzen zo snel en zo sterk escaleerden, zouden ze op een bepaald moment kunnen dalen? Hoewel historisch gezien de huizenprijzen stijgen, maar met de inflatie, was deze stijging niet significant gerelateerd aan de inflatie! Hoewel het mogelijk is, zullen we een daling zien, de meesten geloven dat deze waarschijnlijk zal afvlakken, en meer zal worden zoals we historisch gezien hebben gezien, dus elke periode van dalende prijzen zal hoogstwaarschijnlijk wat kort zijn!

Aangezien hun huis voor de meesten hun enige – grootste, individuele financiële bezit vertegenwoordigt, is het dan niet logisch dat potentiële huiseigenaren/kopers beter opgeleide consumenten worden? Besteedt u meer aandacht aan de mogelijkheden en realiteiten?