Wonen

Persoonlijkheid toevoegen aan de slaapkamer met deze 4 stappen

Een kamer is het belangrijkste deel van het huis, want het is de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt. Een comfortabele en inspirerende ruimte is de eerste stap om je thuis te voelen. We hebben 5 eenvoudige stappen voor je om je slaapkamer om te toveren tot een persoonlijke plek om je dagelijks even terug te trekken. Want als er één ding is dat je net zo hard nodig hebt als slaap, dan is het wel een beetje verwennerij in je eigen oase van rust!

Maak een plan van aanpak

Je slaapkamer is een van de weinige ruimtes in je huis waar je volledige controle over hebt. Je kunt met de inrichting van de slaapkamer alle kanten op. Neem dus even de tijd om in kaart te brengen waar je bed en andere meubels komen te staan, wat voor soort verlichting je krijgt en welke andere inrichting je op het oog hebt. Doe van tevoren wat inspiratie op op bijvoorbeeld Pinterest en maak hiervan een moodboard. Zo kun je visueel in beeld krijgen hoe jouw droomkamer eruit zal zien. Omdat de keuzes zo breed zijn kan dit wellicht overweldigend overkomen, maar met een beetje onderzoek doen en je ruimte plannen zal het je helpen om valkuilen te vermijden die kunnen leiden tot een minder dan ideale ruimte.

Persoonlijke accessoires 

Accessoires zijn een leuke, eenvoudige manier om persoonlijkheid in een kamer te brengen. Allereerst zou je wat persoonlijke foto’s aan de wand kunnen hangen in een mooie fotolijst 60×80, of een collage van allerlei soorten afmetingen fotolijsten. Daarnaast kun je ook jouw persoonlijke stijl doorvoeren in de kamer. Je kunt hierbij denken aan een mooie lamp of vaas in jouw favoriete kleur, of vintage posters van jouw favoriete band.  Een andere gemakkelijke manier om persoonlijkheid toe te voegen is met mooie kussens. Ze kunnen een geweldige manier zijn om een ruimte op te fleuren door kleur, patroon en textuur te geven die je misschien niet kunt bereiken met muren of meubels. Sierkussens kunnen ook een geweldige manier zijn om een grote ruimte visueel op te breken en kunnen worden gebruikt om een bed visueel te scheiden van een zithoek. Heldere, gedurfde of gedessineerde kussens kunnen ook een geweldige manier zijn om verschillende meubelstukken in een kamer te verenigen en toch een mooie explosie van kleur aan een ruimte toe te voegen.

Favoriete kleuren

Kleur kan een kamer maken of breken. Als je een neutrale ruimte hebt, moet je slaapkamer zeker warm en uitnodigend zijn. Zelfs als je niet van het idee van een kleur houdt, kun je er later altijd overheen schilderen. Maar als je meer leven in je slaapkamer wilt brengen, kun je dat op een paar verschillende manieren doen. Ten eerste, gebruik gedurfde kleuren in jouw kunstwerken, kussens en accessoires om de ruimte te laten knallen. Minder is meer als het gaat om felle kleuren in het decoreren van uw ruimte, dus je wilt niet te overdrijven. Je kunt ook wat van de kleuren waar u van houdt terug laten komen in uw beddengoed en andere decoraties. Denk aan lakens, dekbedovertrekken, dekens en beddengoed.

De finishing touch

Er zijn maar weinig dingen die een kamer zo af kunnen maken als een vloerkleed. Een vloerkleed kan textuur en vorm toevoegen aan een kamer en tevens een barrière vormen tussen meubels en de hardhouten of tegelvloer. Vloerkleden zijn er in verschillende maten en prijsklassen, dus het is belangrijk om het juiste vloerkleed voor jouw kamer te vinden. Je kunt vloerkleden ook gebruiken om textuur en vorm toe te voegen aan bepaalde delen van een kamer terwijl je andere delen kaal laat. Vloerkleden zijn ook een goede manier om kleur in een ruimte te brengen zonder een groot deel van de vloer met een vloerkleed te bedekken. Als je zover bent gekomen, heb je waarschijnlijk je nieuwe favoriete slaapkamer make-over tip gevonden. Met een beetje planning, onderzoek en creativiteit kunt je jouw slaapkamer veranderen in een persoonlijke ruimte waarin jij je echt thuis voelt.