Interieur

Tips om je huis als nieuw te laten lijken

Wil je je huis weer nieuw laten lijken, maar heb je geen groot budget? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je een aantal tips hoe je je huis nieuw kunt laten lijken met een klein budget.

Verf de muren van je huis

Door je muren te verven lijkt je huis weer als nieuw. Je hoeft dit niet per se in een nieuwe kleur te doen. Een kleur op een muur vervaagt vaak snel zonder dat je het door hebt. Door na een paar jaar een nieuwe laag verf erop aan te brengen lijkt de muur weer als nieuw. Je muur in een andere kleur verven is ook leuk en zorgt voor een nieuwe stijl van je huis. Check wel of deze verf dekkend genoeg is. Als dit niet zo is moet je eerst de oude verf weghalen. Dit kost een stuk meer tijd. Je kunt ook de muren behangen in plaats van verven. Dan hoef je de verf in principe niet weg te halen. Wel vraagt het behangen van je muur veel aandacht en precisie. 

Maak een nieuwe indeling

Door je huis anders in te delen lijkt je woning heel anders. Plaats bijvoorbeeld de bank ergens anders of zet het eetgedeelte op de plek waar de bank stond. Hierdoor ontstaat er een heel andere sfeer in je woning. Check wel van tevoren of het praktisch is. Zo voorkom je dat je veel energie steekt in het verplaatsen van meubels en vervolgens toch de meubels weer terug moet zetten. Het kan helpen om je nieuwe indeling eerst te tekenen. Zo kan je alvast voor je zien hoe het eruit gaat zien. Plaats schilderijen en woonaccessoires ook op andere plekken. Heb je veel woonaccessoires? Dan kan je een deel van de woonaccessoires opbergen en af en toe de woonaccessoires omwisselen. 

Laat je bank opvullen

Banken kun je weer als nieuw laten lijken door bankstellen op te laten vullen. De meeste banken bestaan namelijk uit losse vullingen van bijvoorbeeld polyether vlokken of fiberfill. Dit kun je door een expert laten opvullen. Hierdoor zit de bank ook weer comfortabeler. Ook als je vaste vulling hebt kan dit worden opgevuld door een expert. Je kunt dit ook zelf doen, maar als een expert het doet weet je zeker dat het goed gaat.


Wil je toch graag nieuwe spullen kopen? Houd dan de aanbiedingen goed in de gaten of kijk op veilingwebsites. Zo kan je flink wat geld besparen op nieuwe meubels. Met accessoires kun je je huis ook een heel andere look geven met een klein budget.