Interieur

Wat maakt cinewalls tegenwoordig zo ongelofelijk populair?

De vormgeving van je salon en bij uitbreiding van je volledige woonkamer is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het spreekt namelijk voor zich dat je in de praktijk behoorlijk wat tijd door gaat brengen in deze ruimte. In ieder geval geldt voor het salon dat ze vooral over een gezellig karakter dient te beschikken. Wanneer jij het daar mee eens bent zal je tot de conclusie komen dat het zeker het overwegen waard kan zijn om ervoor te kiezen om één van de cinewalls in je woning te laten realiseren. Op deze manier beschik je meteen over een prachtige wand in je interieur waar niet alleen je televisie, maar ook je sfeerhaard in onder kan worden gebracht.

Wat zijn cinewalls eigenlijk 

Wanneer je, je even gaat verdiepen in wat cinewalls eigenlijk zijn zal je kunnen vaststellen dat deze doorgaans uit twee verschillende onderdelen bestaan. Het gaat hierbij dan concreet om:

  1. De televisie; 
  2. Een mooie sfeerhaard; 

De combinatie van een televisie en een haard  die boven elkaar in de wand worden geïntegreerd is er één die veel mensen ongetwijfeld de nodige angst zal inboezemen. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Vroeger werd er namelijk omwille van voor de hand liggende redenen benadrukt dat het helemaal geen goed idee was om bijvoorbeeld een televisie boven een open haard te plaatsen. Ook tegenwoordig is dat nog altijd het geval. Dit gezegd hebben geldt dat uiteraard niet voor een opstelling in een cinewall waarin gebruik wordt gemaakt van een sfeerhaard. 

Welke haard kan je in cinewalls integreren? 

Voor cinewalls geldt dat er vaak wordt gesteld dat je uitsluitend over de mogelijkheid beschikt om te kiezen voor een elektrische haard. Dat is zeker niet correct, integendeel. Tegenwoordig is het dan ook zo dat je zowel kan kiezen voor het kopen van een elektrische haard als voor een zogenaamde gashaard. Voor welke van deze opties je gaat kiezen is uiteraard vooral zeer persoonlijk. Wel is het niet onbelangrijk om voldoende rekening te houden met het budget dat je beschikbaar hebt. Het is namelijk zo dat gashaarden aanzienlijk duurder zijn in vergelijking met elektrische exemplaren. Voor deze laatst geldt wel dat er soms een extra verwarmingselement is vereist.

In welke woning kan je gebruikmaken van een cinewall?

Zoals de informatie op deze pagina al heeft aangegeven is een cinewall dus eigenlijk een wand  waarin je zowel een televisie als een mooie sfeerhaard kan opnemen. Heel wat mensen blijken tegenwoordig wel aangetrokken te zijn tot het concept van een dergelijke muur of wand. Dat gezegd hebbende stellen velen zich wel de vraag of zo’n wand wel geschikt is voor in hun woning. Indien je kiest voor een exemplaar met een elektrische sfeerhaard kan zo’n cinewall altijd gerealiseerd worden. Dit gezegd hebbende moet er natuurlijk wel een stopcontact in de wand voorhanden zijn. 

Ook op vlak van uitstraling kunnen cinewalls in de meest uiteenlopende stijlen worden gerealiseerd. Dit betekent dat je ze niet alleen kan voorzien van een strakke, moderne afwerking, daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een landelijke of een industriële stijl. Hoe dan ook, naar welke uitstraling jouw voorkeur uitgaat, een cinewall realiseren kan in principe altijd.