Tips

Energielabel bij DuraPlus

Tegenwoordig heeft iedereen die een woning of een bedrijfspand gaat verkopen, verhuren of opleveren een energielabel nodig. Dit mag geen voorlopig energielabel zijn, men is verplicht om een officieel geregistreerd energielabel te hebben. Wordt er niet aan deze verplichting voldaan, dan kan dit resulteren in het krijgen van een flinke boete of juridische problemen. Het is dus belangrijk dat er tijdig een energielabel wordt aangevraagd.

Soepel en snel een energielabel aanvragen

Het aanvragen van een energielabel kun je het beste doen bij een erkend bedrijf. Dit heeft namelijk een aantal voordelen die je veel ellende kunnen besparen. Een deskundige expert kan met de juiste kennis en ervaring voor een nauwkeurig energielabel zorgen. Doordat zij precies op de hoogte zijn van de laatste vereisten weten zij hoe ze het proces snel en soepel kunnen laten verlopen. Niet alleen het ontbreken van een energielabel kan leiden tot boetes of juridische problemen maar ook een energielabel wat niet correct is, kan voor problemen zorgen. Door de juiste regels en voorschriften na te leven, kunnen deze problemen voorkomen worden. Daarnaast kan een energie-expert zoals DuraPlus je ook advies geven over hoe je de energie-efficiëntie van het gebouw kunt verbeteren.

Een betrouwbare partner

Een energielabel bij DuraPlus aanvragen betekent dat je in zee gaat met een betrouwbare partner.  Niet alleen diegene die de inspectie komt doen is zeer deskundig maar ook het energielabel wordt volgens de juiste rekenmethodes en normen opgesteld. DuraPlus is ook gecertificeerd en gemachtigd om het energielabel te registreren bij het RvO. Dit is nodig om het energielabel zijn officiële geldigheid te geven. Zij mogen dit afhandelen onder hun eigen certificatiekeurmerk DuraCheck.

Kostenplaatje aanvragen energielabel

Ook het kostenplaatje voor een energielabel het is niet bij iedereen hetzelfde. DuraPlus hanteert een transparante all-in prijs, dus geen extra kosten door de ‘kleine lettertjes’ achteraf. Op de website van DuraPlus staan een aantal indicatie prijzen voor de verschillende typen woningen. Natuurlijk is het verstandig om altijd eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen omdat de prijs altijd afhankelijk is van een aantal factoren. De prijs die in de offerte van DuraPlus wordt aangeboden is schappelijk en staat goed in verhouding met de service en deskundigheid van deze experts. Ga je akkoord met de offerteprijs, dan is dat ook de prijs die je betaalt voor het aanvragen en het ontvangen van het energielabel.

Hoe gaat het aanvragen van een energielabel in zijn werking

Als je akkoord gaat met de offerteprijs, wordt er zo snel mogelijk een afspraak ingepland voor een inspectie van de woning/bedrijfspand. Meestal duurt een dergelijke inspectie ongeveer 1 tot 2 uur. De energiedeskundige weet precies waar er tijdens de inspectie en bij het berekenen van het energielabel op gelet moet worden. De woning wordt bijvoorbeeld op circa 180 punten geïnspecteerd. Na een grondige inspectie worden andere factoren in kaart gebracht, zoals de verwarming, koeling, ventilatie of andere opwekkers van energie. Met de juiste rekenmethodes en normen wordt er daarna een energielabel opgesteld. Een energielabel kan variëren van een energiezuinig A++++ label tot een onzuinig F label. Hierna wordt het label registreert bij het RvO en krijg je na de registratie het officiële energielabel toegestuurd.

Wat doet DuraPlus?

DuraPlus is een onafhankelijk duurzaam adviesbureau. Ze stellen niet alleen energielabels op voor bestaande bouw en voor nieuwbouw, maar geven duurzaam renovatie-advies voor woningen en woongebouwen. Ook voor BENG berekeningen, duurzaamheidsscans of maatwerkadvies kun je hier terecht. Dura+ is dus een uitstekende keuze als je de duurzaamheid van jouw pand wilt checken of wilt verbeteren. De voordelen laten zich meestal zien in de vorm van lagere energiekosten, meer comfort, een hogere waarde en beter imago van het pand en natuurlijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Duurzaamheid verbeteren

Genoeg redenen dus om voor een energielabel te kiezen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een duurzaamheidsscan te doen of een maatwerkadvies te vragen om de duurzaamheid van de woning of het pand te checken en te verbeteren. In beide gevallen kan DuraPlus ook in deze diensten voorzien. Ook voor een BENG berekening kun je bij DuraPlus terecht. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met Dura+ op als je vragen hebt over de duurzaamheid van jouw woning of bedrijfspand.