Wonen

Donzen dekbed, slaapt dat echt zo lekker?

Ongetwijfeld heb je mensen eerder wel eens horen praten over een donzen dekbed. De meeste mensen die onder zo’n dekbed slapen zijn erg positief hierover. Maar hoe lekker slaapt dat nou eigenlijk? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een dekbed met andere vulling? Allemaal vragen die terecht opkomen bij het overwegen van een nieuw dekbed. Een lekker dekbed is natuurlijk een must voor een goede nachtrust. Een dekbed is bij diverse winkels, online en offline, te verkrijgen. Wij hebben bekeken waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan. 

Waar kan je een donzen dekbed kopen?

Een dekbed is tegenwoordig bij diverse winkels te verkrijgen. Een winkel waar veel mensen heen zullen gaan voor een donzen dekbed: Ikea. Daar kan je immers alles vinden voor bedden. Er er zijn ook in elke stad specialistische beddenwinkels waar een groot assortiment beddengoed te verkrijgen is. Nu het aantal online webwinkels steeds groter worden is er online ook steeds meer beddengoed te koop. Je onderzoek uitbreiden tot online winkels is aan te raden. Soms is het assortiment groter en kan je uitgebreid advies inwinnen bij de webshop houders. 

Wat voor onderhoud is er nodig bij een donzen dekbed?

Je zou denken dat er veel onderhoud nodig is aan zo’n dekbed. Dat is niet zo. Het belangrijkste is dat je het dekbed regelmatig even opschudt. Je hebt gemiddeld 10 jaar plezier van een dekbed. Het is je investering wel waard. Om er extra zuinig op te zijn was je hem 1 keer in de 4 a 5 jaar. Dat betekent dat je hem maar 1 keer hoeft te wassen. Het onderhoud is dus flink beperkt. Je kan lang plezier hebben van een heerlijk dekbed voor weinig werk. 

Wat is de vulling van een donzen dekbed?

Uiteraard bestaat een donzen dekbed uit dons. Toch zijn er een aantal dingen waar je extra op moet letten als je het wil aanschaffen. Wist je bijvoorbeeld dat je pas met een 60% dons vulling het een donzen dekbed mag noemen? Het percentage op het label is hierin erg belangrijk. Deze mag je niet overslaan bij het uitzoeken. Hoeveel is het percentage? Hoe hoger het percentage hoe duurder het product zal zijn. Dat is logisch! De inhoud van zo’n dekbed is niet goedkoop. 

Heb je een donzen dekbed met minder dan 100% dons. Dan is de kans groot dat de vulling is aangevuld met veren. Veren is een laag bij vogels boven het dons. Het verschil is dat ze wat harder zijn. Het uiteinde bestaan immers uit kleine prikkelende stukjes. Dit kan je voelen in het dekbed. Voor sommige mensen is dat geen enkel probleem. Anderen vinden het net een stukje minder lekker liggen. Ook zijn de veren een stukje zwaarder. Het scheelt niet veel maar je merkt het wel. Dat is goed om mee te nemen in je uiteindelijke overweging. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Bekijk dan direct de website van van Whitecloudz.nl voor meer informatie!