Interieur

Houten trap, de ideale oplossing in jouw huis

Er zijn allerlei toepassingen voor een houten trap. Je kunt ze in allerlei maten laten maken om een op een slimme manier een zolder, hoogslaper of vide makkelijk bereikbaar te maken. Dat maakt de ruimte een stuk veiliger en is naast praktisch vaak ook een mooie aankleding in de ruimte. Een trap van hout is duurzaam, stevig, van hoge kwaliteit en een stijlvol object in je kamer. In dit artikel vertellen we alles over de mogelijkheden van trappen in je huis en hoe een trap een ideale oplossing is voor allerlei hoogte problemen. Van een vaste trap naar de zolder, tot een bibliotheektrap en van een opklapbare trap tot een model voor bij een hoogslaper.

Zoldertrap 

Een van de meest voorkomende toepassingen van een houten trap is de zoldertrap. Hiermee maak je elke ruimte op hoogte, zoals een zolder, een vide of een garage met verdieping, bereikbaar. Je kunt daarbij naar smaak kiezen voor allerlei soorten hout zoals beukenhout, eikenhout en grenenhout. Deze investering verdien je dubbel en dwars terug doordat je met een vaste trap naar een ruimte de waarde van je huis aanzienlijk verhoogt.

Ruimtebesparende houten trap

Heb je beperkte ruimte, maar moet je wel de hoogte in? Met een ruimtebesparende trap kan dat. Deze trap wordt zo gemaakt dat er minder ruimte nodig is om de juiste hoogte te bereiken, terwijl de trap stevig en veilig is. Een ideale oplossing als je een verbinding naar een verdieping moet maken in een kleine gang of vanuit een kleinere kamer.

Steektrap

De houten trap in het model steektrap is een andere manier om je etage, vide, zolder of garage goed bereikbaar te maken. Het is een degelijke en veilige oplossing die in verschillende houtsoorten te verkrijgbaar is.

Houten trap hoogslaper

Een hoogslaper is heel handig om extra ruimte te creëren in een kleinere kamer. Belangrijk is dan wel dat de hoogslaper of het stapelbed ook goed bereikbaar is op de bovenste verdieping. Je wilt niet dat je kind of logeetje tijdens het beklimmen van het bed valt. Daarom is een degelijke trap voor een hoogslaper of stapelbed onmisbaar. Het model is stabiel en sfeervol en maakt in en uit bed klimmen een fluitje van een cent.

Bibliotheektrap en opklapbare trap

Een houten trap wordt ook vaak gebruikt voor het bereikbaar maken van de hoge planken van een kast. Het is een model dat je tegen een hoge boekenkast of slaapkamer kast kunt plaatsen om op een veilige manier bij alle planken te kunnen. Het is een stijlvolle en nuttige eyecatcher bij je kast.

Een compactere oplossing is de opklapbare trap. Hiermee creëer je een opstapje dat in hoogte kan variëren van een halve meter tot een meter. Handig als je kasten wilt opruimen of als je kindje een trapje nodig heeft om bij de kraan te komen. Ook ideaal voor het afhalen van gordijnen of het wisselen van een lamp aan het plafond. Voordeel van de opklapbare variant is dat je deze niet in de kamer hoeft te zetten als je hem niet gebruikt, maar gewoon kunt inklappen en opbergen.